Ja fa gairebé tres setmanes del 8 de març, el dia Internacional de la Dona Treballadora. Malgrat que la biblioteca va romandre tancada durant aquell dia perquè el monitoratge exercia el seu dret a vaga, durant els següents dies es va començar a confeccionar una nova secció que hi té molt a veure: Gèneres, sexualitats i feminismes.
Aquesta secció compta amb llibres que ja formaven part del fons de la biblioteca, com per exemple Lluna Nova, El diari vermell de la Carlota o El diari lila de la Carlota,entre d’altres. Tanmateix, s’hi han incorporat lectures que les alumnes del Sindicat d’Estudiants havien recomanat. Així com també lectures seguint les recomanacions del Departament d’Igualtat de la Generalitat per oferir lectures que no fomentin els estereotips de gènere tradicionals.
Per aquests motius, hem considerat oportú reorganitzar tots els volums que tenen relació amb aquesta temàtica i així, facilitar-ne l’aproximació i la comprensió, ja que cada vegada s’hi obren més més debats al voltant del tema i han ha guanyat molt més protagonisme en diferents àmbits de la societat. Sense anar més lluny, en els mitjans de comunicació.
Abans d’estrenar la secció, podeu veure les novetats a l’exposició sobre dones que han tingut molta importància al llarg de la història però que moltes vegades han passat desapercebudes o invisibilitzades.
- Mi chica revolucionaria de Diego Ojedo
- Feminisme de Butxaca, Kit de supervivència, de Bel Olid
- Tothom hauria de ser feminista, de Chimanada Ngozi Adichie
- Contes de bona nit per a nenes rebels I i II, d’Elena Favilli
“No és fàcil parlar sobre gènere. A la gent la fa sentir incòmoda, de vegades, fins i tot la irrita. Els homes i les dones són reticents a parlar-ne, o bé descarten ràpidament que hi hagi un problema de gènere. Perquè pensar a canviar l’statu quo sempre és incòmode.” Chimanada Ngozi Adichie
Qui s’atreveix a endinsar-se en un viatge de lectura crítica? És tot un repte!